References

Naši zadovoljni vrtnarji

Moja kišta je čudovita harmonija narave, lesa, sodobnosti in prestižnosti.

S pomočjo Moje kište, prenosne visoke grede z velikim zalogovnikom za vodo, se je koncept vrtnarjenja, kot smo ga poznali nekoč, popolnoma spremenil…
Sodobno pridelovanje bio zelenjave in zelišč, v količinah, ki jih potrebujemo za lastno, sprotno uporabo, že prehaja iz podeželjskega v urbano okolje in vedno bolj iz želje v potrebo.

Načeloma imamo vsi raje doma pridelano hrano, saj vemo, da se tista, ki jo kupimo v trgovinah, ponavadi pomika po raznih skladiščih in hladilnicah že mesece, preden jo zložijo na police.

Še vedno pa vas je veliko, ki si želite svoj zeleni kotiček, pa zanj nimate prostora… Z Mojo kišto tudi to ni več problem.

Postavite jo lahko na vsak svetel prostor, zunaj na prosto ali pa v dnevno sobo. Primerna je za na balkon, teraso, letno kuhinjo, poslovni prostor, na vikend v gorah ali na morju. Skoraj ni mesta, kjer se ne bi odlično vklopila v vaš ambient. Lahko vam jo izdelamo po vaših merah, da se natančno prilega prostoru, ki ga imate na voljo.

Z njo si polepšate svoj dom, sebi in svojim najdražjim, pa privoščite najboljše, kar jim lahko daste – lastno, z vašo roko in ljubeznijo vzgojeno zelenjavo, zelišča in okrasne rastline…

Marija K. Solčava

Pa je problem rešen, ko okoli hiše ni zemlje za vrt. Visoko gredo se pa že da nekam “stišat” . In tako se je zanje našel prostor tesno ob hiši. Jupiii!
Ko so jih pripeljali, so bile zraven dostave vključene tudi sadike solate in paradižnika, ki so takoj našle svoje mesto v gredi. All inclusive:)
Vmes je bilo še dovolj prostora, da sem posadila papriko, feferone, peteršilj, drobnjak, šetraj, majaron, baziliko, pa posejala še ognjič. Nato sem se spomnila še na kumare in stročji fižol in jagode. Na koncu je nastala prava džungla, ampak uspelo mi je vse, še paradižnik, ki v naših koncih zaradi pomanjkanja sonca bolj slabo uspeva.
Res so dobra zadeva te kište. Pa še z užitkom jih človek opleje, ker križ pri tem nič ne trpi. Zdaj čakam samo še na to, da sneg skopni, se ozračje otopli, motovilec še malo poraste, potem pa veselo na delo v novo sezono obilne rasti. Mislim da bo potrebna še kakšna kišta. Se mi zdi, da se bo še našel prostor za eno.

Katarina P.H., Homec

“Tele kište so za marsikoga: za pametne, ker se zavedajo prednosti vodnega zalogovnika, za lene, ki se jim ob koncu vročega dne ne ljubi s kanglico zalivat vsak rastline posebej, za iznajdljive, ker imajo solato tri centimetre pred nosom in še visečo na steblih zdravih bilk, za osveščene, ki iz kište v usta nosijo čisto in ne škropljeno, pa za tiste samovšečne, ker morajo biti njihovi bajski paradajzki najbolj rdeči in največji, za skromne, ker ne potrebujejo celega vrta, da bi vložili litre mezge in paradajzke raztalali še med pol žlahte, pa za estete, ker so presneto lepe, pa za biologe, ekologe in vegece in vseh sort rastlinojede, ker v njih zraste prav vse zelenje, ki si ga zaželite. In za ta živčne, ker jo lahko, če tudi v polnem razcvetu in posajeno, še vedno selijo iz enega konca na drugega, pa tako naprej in nazaj, pa za fengšujevce, ki iščejo prave strani neba in pozicije v vesolju. Pa še za koga so, tudi zame.

So pa od ideje do realizacije, delo mojih ljudi, meni dragih prijateljev, ki jim, tako kot meni, veliko pomeni, da lahko razširijo vest med vse nas, da so razvili tako odličen artikel, ki ga prav z lahkoto lahko umestimo nekam v naš dom, prav vsi.

Kišta se je rodila iz znanja o pridelavi rdečih paradajzkov ( pa babur, pa melancanov in murk, hrustljave solatke…), malo iz potrebe, da ni potrebno vsak večer skakat in zalivat, pa iz potrebe imeti sveže ali le lepo na dosegu roke tudi, ko ni na razpolago njive ali vrtička, pa iz ljubezni do lesa in oblikovanja, dela samega. Vse sorte znanj je bilo potrebnih, da je danes takšna kot je. In še se razvija, prilagaja potrebam vseh zgoraj naštetih; ta pametnih, pa lenih, iznajdljivih in tistih, ki jim je tak način vrtnarjenja in izgled preprosto všeč. Zakon KIŠTA pač!
Lajk nanjo, pa izveste še vse ostalo.”

ICZR Ig

Moja kišta je polepšala tudi Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu.

Klavdija S.

Z visokimi gredami smo zelo zadovoljni. Preteklo sezono smo imeli paradižnik in solatko, pa tudi čilije. Za letos pa razmišljam, da bi posadili začimbnice, ker so grede na kuhinjskem balkonu in bi nam bilo tako najbolj pri roki.
Grede tudi dobro tesnijo, kar je zame velik plus, da voda z balkona ne teče na spodnjo teraso. Smo več kot zadovoljni.

Mojca P.  Domžale

No, takole je rastlo prvo sezono ob uporabi Moje kište. Zasajeno: začimbe, paradižnik, jagode, čebulček, paprika…

Zelo sem zadovoljna, predvsem zaradi praktičnosti, da se ne sklanjam. Ko čistim teraso, enostavno premaknem kišto. Moj skromni pridelek  imam na dosegu, ko iz kuhinje stopim na teraso.

Simona Ž.

Poleti paradižnik, pozimi pa v moji kišti na balkonu lepo uspevajo zelišča.
Čudovito se mi zdi, ker ni potrebe po pogostem zalivanju.

Suzana S.

Moja kišta je moj mali vrt na dosegu roke, kjer zraste na enem mestu vse kar potrebujem… pridelek pa je zdrav in obilen, brez strupenih škropiv in gnojil…

Ksenija O. Š.
Mojca P. Šmartno ob Paki

Čudovita razgledna terasa izvajalca Moja kišta, ki vedno navduši naše obiskovalce na Vinotoču Primožič. Ponosni….