Marko svetuje

9 razlogov za mojo kišto

Vsaka stvar v življenju, nam ponavadi pride na pot takrat, ko jo potrebujemo…

S tem se verjetno ne bodo strinjali tisti,
ki ob prebranih besedah pomislijo na glavni zadetek na Lotu

Prav gotovo pa lahko vsak, v mislih, preleti tiste majhne »slučaje« ko izveš pravi odgovor, na točno tisto vprašanje, o katerem si veliko razmišljal ali pa srečaš ravno tisto osebo, na katero si po dolgem času slučajno pomislil…
Tokrat vam je na pot prišla Moja kišta… Kakšna visoka greda je to, se sprašujete…
Zakaj je moderna, zakaj je drugačna, kaj je to zalogovnik, bi pasala na prostor, ki ga imate v mislih?

Tukaj je 9 razlogov ZA Mojo kišto:
 1. Moja kišta je narejena v Sloveniji, iz slovenskega lesa. Izdelujemo jih ročno, iz masivnih letev smrekovega ali macesnovega lesa. Je manjša kot klasične visoke grede, prenosna in lažje obvladljiva. Kot sodobna izvedba klasične visoke grede je primerna za ljudi, ki živijo v mestnem ali primestnem okolju, tudi če nimajo vrta ali zelenice.
 2. Zaradi svoje velikosti, 80 x 40 x 40 cm, jo lahko postavite tudi na balkon v stolpnici in si z njo ustvarite svoj čisto pravi balkonski vrtiček. Poleg tega, da v njej pridelate svojo bio zelenjavo je tudi dekorativna in čudovit osrednji element zelenega kotička, ki vas sprosti po napornem dnevu.
 3. Zelo primerna je za prezaposlene ljudi, ki nimajo prav veliko časa za stik z naravo. V njej lahko imate na dosegu roke posajena le zelišča, ki jih uporabljate v kuhinji, ki lepo dišijo, odganjajo mrčes, vseeno pa z njimi niste obremenjeni.
 4. V Mojo kišto smo vgradili velik zalogovnik za vodo, ki vam omogoča vzgojo rastlin brez velikega truda. Zdaj je zalivanje poslalo občasno opravilo. Zalogovnik za vodo nudi rastlinam okoli 20l zaloge vode, vam pa udobno zalivanje v daljših časovnih intervalih. (recimo 1 x na 7 do 10 dni)
 5. V letih smo, ko smo prerasli igranje v pesku, zelo podobno opravilo pa se mi zdi tudi odstranjevanje plevela na vrtu. Čepiš ali pa se sklanjaš, v vsakem primeru te boli hrbet. Včasih se ti zdi, da malo domače zelenjave ne odtehta bolečin v križu. Ker je Moja kišta 40 cm dvignjena od tal, je gojenje vrtnin v njej odličen način, da se rešite te nadloge. Če pa želite, da je kišta še višja, ji enostavno dodamo še višje noge.
 6. Masiven les smreke ali macesna je znotraj, pred vlago iz zemlje, dobro zaščiten z zalogovnikom iz alu barvne pločevine. Zunanji obod smrekove kište je za daljšo obstojnost prelakiran z brezbarvnim lakom, česar bolj obstojen in cenjen macesnov les ne potrebuje, zato je popolnoma naraven. Moja kišta je namenjena za zunanjo uporabo, tako smrekova kot macesnova, pa ob primerni negi, garantirano zdržita najmanj petnajst let.
 7. Morda bi radi uredili svoj vrt, da bi izgledal kot iz revije? Nič lažjega… Moja kišta je uporabna in dekorativna, in ker je lesena ter masivna, paše v vsako sodobno ali tradicionalno bivalno okolje.
  Za vse navdušence nad modernim stilom sodobnih hiš, ravnih streh in belo sivih fasad, pa smo izdelali Mojo kišto antracit. Navdušila vas bo! Izdelana je iz smrekovega lesa, pobarvana s tremi sloji barve antracit, zalogovnik pa je narejen iz črne pločevine. Ko jo zasadite, si lepšega okrasa za vašo teraso, letno kuhinjo, balkon ali vrt, skoraj ne morete zamisliti.
 8. Ker vsaka visoka greda potrebuje drenažo, smo poskrbeli tudi za to. V zalogovnik namestite pripravljen komplet, ki vsebuje 10 cm mineralnega polnila in 4 cm podlage, ki se uporablja za zelene strehe in visoke grede. Tako imenovano Zeleno mineralno polnilo odlično vpija vodo, ohranja toploto, rastlinam nudi optimalne pogoje za rast in razvoj, hkrati pa preprečuje izpiranje hranilnih snovi na dno zalogovnika.
 9. Ne, nismo pozabili. Če boste svojo Mojo Kišto postavili na prosto in jo bo cel teden »zalival« dež, se rastline ne bodo utopile
  Verjemite! Tudi ta detajl smo rešili, naredili in preizkusili. Kako? No, kakšno majhno sladko poslovno skrivnost, pa moramo imeti tudi mi.