Kompostnik iz macesnovega lesa

Material: Macesnov les, naraven, brez premazov
(*opcija: impregnacija Silvanolin (certifikat o skladnosti) zaščita pred škodljivci in lesno gobo.
Ogrodje: Jeklene oporne palice, svetlo vlečeno jeklo

Leseni macesnov kompostnik z zelo dolgo življenjsko dobo, zagotavlja najboljši način za naravno razkrajanje organskih odpadkov iz vrta in gospodinjstva, ki se razgradijo in reciklirajo kot gnojilo.

 

Podrobneje o izdelku

Ta način kompostiranja sega že v čas zgodnjih Rimljanov in ker je zanj potrebno le malo dela in časa, se je v zmernih podnebjih kot je naše, obdržalo še danes. Seveda se je v tem času kompostiranje nekoliko posodobilo, še vedno pa je kompost ključna sestavina v ekološkem kmetijstvu in vrtnarstvu.

V sodobnem vrtnarjenju predstavlja kompostnik obvezen del opreme vsakega vrta ali obdelovalne površine. Pridobljeni kompost uporabljamo kot dodatek k zemlji, za izboljšanje tal in kot gnojilo.

Kompost je bogat naravni rastni substrat, ki pomešan z zemljo rastlinam zagotavlja podporo in hranila, zato je takšna mešanica najboljša za presajanje rastlin.

Za najbolj učinkovito kompostiranje in dobro predelan kompost morajo organske snovi odležati približno leto dni, da je kompost pripravljen za uporabo.

Najboljši kompost »pridelate« če imate prostor za dva manjša kompostnika, ki ju vsako leto izmenično polnite. Medtem ko napolnjeni eno leto počiva, polnite drugega.