Kompostnik macesen

Material: Macesnov les, naraven, brez premazov
(*opcija: impregnacija Silvanolin (certifikat o skladnosti) zaščita pred škodljivci, lesno gobo in termiti)
Ogrodje: Jeklene oporne palice, svetlo vlečeno jeklo

Leseni macesnov kompostnik z zelo dolgo življenjsko dobo, zagotavlja najboljši način za naravno razkrajanje organskih odpadkov iz vrta in gospodinjstva, ki se razgradijo in reciklirajo kot gnojilo.

!AKCIJA!
Ker smo zelo ekološko usmerjeni, želimo takšno možnost kompostiranja ponuditi tudi vam. Izkoristite AKCIJO, kjer pri nakupu dveh istih kompostnikov, dobite drugega VEČ KOT POL CENEJE!

Ob naročilu dveh kompostnikov macesen
dim. 80 x 80 x 80: skupna cena samo 140,00 €

Ob naročilu dveh kompostnikov macesen
dim. 100 x 100 x 100: skupna cena samo 160,00 €

Podrobneje o izdelku

Ta način kompostiranja sega že v čas zgodnjih Rimljanov in ker je zanj potrebno le malo dela in časa, se je v zmernih podnebjih kot je naše, obdržalo še danes. Seveda se je v tem času kompostiranje nekoliko posodobilo, še vedno pa je kompost ključna sestavina v ekološkem kmetijstvu in vrtnarstvu.

V sodobnem vrtnarjenju predstavlja kompostnik obvezen del opreme vsakega vrta ali obdelovalne površine. Pridobljeni kompost uporabljamo kot dodatek k zemlji, za izboljšanje tal in kot gnojilo.

Kompost je bogat naravni rastni substrat, ki pomešan z zemljo rastlinam zagotavlja podporo in hranila, zato je takšna mešanica najboljša za presajanje rastlin.

Za najbolj učinkovito kompostiranje in dobro predelan kompost morajo organske snovi odležati približno leto dni, da je kompost pripravljen za uporabo.

Najboljši kompost »pridelate« če imate prostor za dva manjša kompostnika, ki ju vsako leto izmenično polnite. Medtem ko napolnjeni eno leto počiva, polnite drugega.

Ker smo zelo ekološko usmerjeni, želimo takšno možnost kompostiranja ponuditi tudi vam.