10 RAZLOGOV ZA MOJO KIŠTO – moderno visoko gredo

  

1. Vsaka stvar v življenju nam ponavadi pride na pot takrat, ko jo potrebujemo.

S tem se verjetno ne bo strinjal tisti/a, ki ob prebranih besedah najprej pomisli na glavni zadetek na Lotu, hihi.
Prav gotovo pa lahko vsak, v mislih preleti tiste majhne »slučaje«, ko izveš pravi odgovor na točno tisto vprašanje, o katerem si veliko razmišljal ali pa srečaš ravno tisto osebo, na katero si po dolgem času slučajno pomislil…
Prepričana sem, da te je prav zdaj, na moj Blog pripeljala želja, da bi o Moji kišti prebral-a še kaj… Ker si o nečem podobnem že razmišljal-a, si želiš izvedeti več o njej in se prepričati, če bi sploh pasala na prostor, ki ga imaš v mislih. 🙂

2. Moja kišta je narejena iz slovenskega lesa, v Sloveniji.

Izdelana je ročno, iz masivnih letev smrekovega oziroma macesnovega lesa, kljub temu pa, tudi napolnjena z zemljo in posajena, dovolj »lahka«, da jo dva premakneta na varno, če rastlinam naprimer grozi toča.

 3.  Večina žensk si želi biti neodvisnih.

Ni potrebe, da iščete nekoga, ki vam bo pomagal premikati polno kišto po terasi. Moja kišta je lahko tudi na kolescih. Ne samo ženske, tudi starejši, ljudje z zdravstvenimi težavami in gibalno ovirani ljudje, se lahko ukvarjajo s sodobnim vrtnarjenjem, na njim primeren način. Zato so ravno prav velika, vrtljiva kolesa z zavoro,  idealna rešitev za premikanje polne kište po utrjeni podlagi.

4. Lahko jo postaviš tudi na balkon v stolpnici.

Zaradi svoje velikosti, 80 x 40 cm, jo lahko postaviš tudi na balkon v stolpnici in si na ta način ustvariš svoj prvi pravi vrtiček. Poleg tega, da v njej pridelaš svojo bio zelenjavo je tudi dekorativna, z njo si lahko ustvariš svoj zeleni kotiček, ki te sprosti po napornem dnevu.

5. Moja kišta ima velik zalogovnik za vodo.

Zelo primerna je za prezaposlene ljudi, ki nimajo prav veliko časa za stik z naravo. V Mojo kišto smo vgradili velik zalogovnik za vodo, ki vam omogoča sprostitveno vzgojo rastlin brez velikega truda. Zalivanje je poslalo občasno opravilo. Zalogovnik za vodo nudi rastlinam od 15l do 20l zaloge vode, vam pa udobno zalivanje v daljših časovnih intervalih.

6. Vrtnarjenje brez bolečin v križu.

V letih smo, ko smo prerasli igranje v pesku, zelo podobno opravilo, pa se mi zdi tudi odstranjevanje plevela na vrtu. Čepiš ali pa se sklanjaš, v vsakem primeru te boli hrbet. Včasih se ti zdi, da malo domače zelenjave ne odtehta bolečin v križu. Ker je Moja kišta več kot 40 cm dvignjena od tal, je gojenje vrtnin v njej odličen način, da se rešiš te nadloge. Če pa želiš, da je kišta še višja, jo enostavno postavimo na – še višje noge.

7. Življenjska doba najmanj 15 let.

Masiven les smreke ali macesna, pred vlago iz zemlje dobro ščiti zalogovnik iz barvne pločevine.  Tako je les znotraj dobro zaščiten , na zunanji strani pa je za daljšo obstojnost, smrekova kišta prelakirana z brezbarvnim lakom. Bolj obstojen in cenjen je seveda macesnov les, ki je čisto naraven, obe pa garantirano zdržita najmanj petnajst let. In seveda, Moja kišta je namenjena za zunanjo uporabo.

8. Uredite si vrt kot iz revije.

Morda bi rada uredila svoj vrt, da bi izgledal kot iz revije? Nič lažjega… S svojim izgledom  Moja kišta zadovolji še tako zahteven in prefinjen okus.
Je uporabna in dekorativna,  in ker je lesena in masivna, paše v vsako tradicionalno podeželsko ali gorsko okolje.
Ker je prenosna in obvladljiva, je kot sodobna izvedba klasične visoke grede idealna za ljudi, ki živijo v mestnem  ali primestnem okolju.
Za vse ljubitelje modernih hiš, ravnih streh in belo sivih fasad, pa smo izdelali Mojo kišto antracit. Navdušila vas bo! Izdelana je iz smrekovega lesa, pobarvana s tremi sloji barve antracit, zalogovnik pa je narejen iz črne pločevine. Ko jo zasadite, si lepšega okrasa za vašo teraso, letno kuhinjo, balkon ali vrt,  skoraj ne morete zamisliti.

9. Zeleno polnilo za optimalne rastne pogoje

Ker vsaka visoka greda potrebuje drenažo, smo poskrbeli tudi za to. V zalogovnik namestite pripravljen komplet, ki vsebuje 10 cm mineralnega polnila in 4 cm zelene podlage za visoke grede, ki skladiščita vodo in s tem omogočata manj zalivanja. Tako imenovano zeleno polnilo nudi rastlinam optimalne pogoje za rast in razvoj, hkrati pa preprečuje izpiranje hranilnih snovi na dno zalogovnika. Na tako pripravljeno zeleno polnilo nasujete ustrezno zemljo in posadite rastline.

10. Preveč dežja?

Ne, nismo pozabili. Če boste svojo Mojo Kišto postavili na prosto in jo bo cel teden »zalival« dež, se rastline ne bodo utopile. Verjemite! 🙂
Tudi ta detajl smo rešili, naredili in preizkusili. Kako? No, kakšno majhno sladko poslovno skrivnost, pa moramo imeti tudi mi! 😀

By |2019-02-11T10:25:13+00:00februar 2nd, 2019|blog|